Falu Gruva

publicerat i Allmänt;
Idag har vi spenderat eftermiddagen med kusin Lova och hennes mamma . Vi tog en guidad tur ner i grottorna å gruvan-Falu gruva.
Fascinerande och roligt. Spännande för barnen och för oss vuxna :)
 
Dagis fortfarande stängt imån så Lucas ska spendera dagen med mormor och han sklle få träffa sin "tjej" -
kusin Tindra *gulligt*
 
I helgen ska man kasnke föröska få med sig syster på Rockabilly kväll i Mellsta-skulle va kul. Kul å komma ut oxå..om man törs de vill säga..de va ju ett tag sedan, så man få väl se hur allt blir o hur man reagerar :) 
Men de ska nog gå bra :)
 
Ha en trevlig kväll allesammasn o...va rädd om varandra.
 
*saknar dig*
 
/P

2013-08-11

publicerat i Allmänt;
Imorgon börjar ja med självhjälp som ja så fint vill kalla det!
Ja ha avklarat de inre nu och nu ska ja ta tag i det yttre.
Hjälpen m psykologer mm ha gått bra. Hjälpen där ja sjä'lv bearbetat mm har oxå gått bra, dock några dippar och domns men de ha jag klarat av. 
Jag har ingen som står där vid min sida och får ta "smällarna"-men lika bra är väl de så att dom ej skrämms iväg :)
Dom ja redan förlorat pga mitt betende och psyke är dom som ja mest av allt vill säga förlåt till och de är dom som ja verkligen lider med-att dom ftt gått igenom detta som ja orsakat så att säga. Om man ändå fick visa de nya jag och om dom ändå kunde lita på den. Om dom ändå bara kunde se de ja ser och känna de ja känner sp förstår dom att de är nusvunna tider och att jag gjort allt som går för att komma hit där ja står idag-IDAG!
mEN JA ÅNGRAR ALLT SOM DOM FÅTT STÅTT UT MED OCH ATT ALLT BEHÖVDE BLI SOM DE BLEV. mEN SAMTIDIGT KÄNNER JA SÅ HÄR: VARFÖR FINNS DOM INTE DÄR OM DOM  verkligen känner nåt??
Ja tänker inte stanna upp och se tillbaka och fråga mig själv och ångra att ja släppte min bästis el mitt livs kärlek bara för att de ej fanns nån chans kvar. Man är rädd för att de blir som förr, ja vissst-de förstår ju jag med. men ska man stå och tänka så och sen visade sig att de nu va sant ..då ångrar man sig för att man aldrig "tog chansen" ...så att säga.. 
Man kommer ju alltid leva med "det där".om man ej förösker lita el lyssna på sitt inre..sitt hjärta-
Ja känner så där..ha man nåt ouppklarat el nåt som ej ä avslutat så kan man ej ta sig vidare och lite så känner ja faktiskt. Jag vill kunna se dig i ögonen o höra dig säga att de äör ett avslut. Att du går/gått vidare tex. Att du fått nog och att du aldrig kommer släppa in el ens lita på en annan!! De är ett avslut för mig!!
 
Ja ha ett avslut ja måste få innan ja e komplett så att säga så att man kan gå vidare..anans finns hoppet o tron där för evigt o då vet ja ej om ja kan klara av självhjälpen..??!! Men ja fortsätter som de vait, skiter i o tänka på det hela tiden. TRänar o tränar så ja gör nåt annat än o bara sitta inne o "tänka, tro, hoppas" mm
 
Tack vare en gos , nyvunnen vän så kommer ja klara mig galant.-de känner ja starkt.
Du kom in i va den vän ja behövde, på en nivå som fall mig in. Kan öppna mig, kan prata om allt och framför allt så ha vi vart i samma båt och du....finns där!
Tack H för allt - hoppas du vet el känner min tacksamhet!
 
Jag ha tappat tron min tro hosmånga. Jag ha sabbat mig gång på gång. Jag är ett prat objekt och kommer allti vara- men vem fan är inte det i denna stad-och ingen är bättre heller så de så-de ska gudarna veta- skillnaden är bara hur var ch en lägger energi på det. Att snacka skit och hitta på,  och på att smutskasta andra-det är var och ens problem. Svartsjuka, nervösitet och rädsla ligger bakom dessa människros sabotage!!
 
Ja skiter numera i vad folk snackar om och va folk ser hos en el vad dom rent ut sagt tycke omen. Har man ett öppet hjärta att släppa in o förlåta så är man ej godtrogen människa so vet själv hur de känns. Har man ej den förmågan att ens förska så...är dom inget o ha!!
 
Allt detta om allt prata om hur ja är en ny människa o så..de ha ni säkert hört förr-men även då missförstod ni en, även då släppte ni ej de som varit utan va rädd för att allt skulle braka igen-då blir man rädd själv när ingen tror på en el visar ens en gnutta omtanke o kärlek..därför valde ja nu dessa månader för å beaka mig själv, hitta mig själv o den ja vill vara. Å som sagt-NU känner man sig redo..och ja trodde de fanns som som ville hjälpa o finnas där men ja gjorde de på egen väg. dock m hjälp från yrkeskategorierna högre upp så at säga men förutom de så...HERE I'AM:)
 
Tacke it or leave it-men stå för fan upp för de du känner och för det du tro på. Låt ingen trycka ner dig mer än va ja gjort...se framåt nu och gör de "rätta".
Tacka nej-släpp och gör ett avslut el ta tag i o kliv in i mitt liv igen-å jag är där för alltid-oavsett vem du är!
Vän som ovän, vän el ej?!?!
 
 
 
Tack alla som funnits där o hjälp genom att inte vetat om de kanske och tack till H som fått min inse och inte tappat humöret el hoppet på allt-i mina dåliga "dipp" dagar osv...
Tack alla..... <3
 
Nu kör vi   ;)

Nåt o längta till....

publicerat i resor/upplevelser;
Resan är "förbokad" å klar!!!
Dock ett år kvar tills vi lyfter!
 
Vi blev nerbjudna el självnedbjudna kan man oxå kalla det :), till några vänner som numera bor i Fillippinerna.
Resan går till Fillipinerna, planera o stanna där nån vecka -sen inrikes från Manila till Thailand non vecka - två resmål i ett kallar vi de :) . Ska bli nice o få hälsa på dom/träffa doom igen.
 
Nu has ja verkligen nåt o se fram emot med mitt lillhjärta-efter all den tumult smo varit, efter alla människor som gått förlorade, efter "behandlingen" å allt-NU börjar ja fan att leva, gö de ja känner för och de som ja allti velat-ingen tvekan el tjaffs. Vill man nåt så gör man de och inte drar ut på de.....
 
Livet vi lever gåtr inte i repris. Den enda som står för sina missade chanser och missade ting här i livet-är du själv!
T ag i det och gör nåt åt de då istäölle-gottgör dig själv!  
:)
 
 
 
 
 
* El Nido-Fillipinerna *
 
 

sommarblandning 1

publicerat i Allmänt;
En bild beskriver mer..........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varit en underbar sommar :
-Parken zoo
-Helsingfors m Mumin
-Orsa björnpark
-Sommarstugan
-Nyköping
 
Återkommer inom kort igen...ha d bra allesammasn tills dess:)
*Massor m sommarkramar/hälsningar *