,,,

publicerat i Allmänt;
                                   
 
 
 
 
 
 
 

2912-08-28

publicerat i Allmänt;
Jaha, då sitter man här igen. Mamma ha lagat mat, tränat och lill skrutten sover (äntligen) och  NU=Egentid med andra ord :)
 
Dagen till ära har ja spenderat på jobbet me trevliga människor. Sedan var jag och lille man ner på gymmet och där mötte vi syster ryster + Linda med barnen. Barnen lekte medans mammorna tränade,sen följde vi me Linda och barnen hem en sväng. Lucas ör nybadad och mamma nyduschad- han somna som ett gehut, dvs på direkten och här sitter jag och tar igen mig innan de ä dax å krypa ner,även för mig! 
 
Imån väntas en heldag på jobbet då man även ha stängning, så de blir en lång dag. Sen blire upp till mor o far o lämna lite saker som ska säljas på loppiset- (stort kvartersloppis i mellsta på söndag kl 10-16 ) - sen är även den dagen gjord. Måste försöka hinna me å tvätta oxå. Faan, ibland önskar man att man ahde ett hembiträde som gjorde alla trökiga sysslor till en,men å andra sidan så skulle man ej ha mamma rollen då, som ja kallar de så fint *hehe*
 
Är lite tom på ord just nu så de kommer lite citat och bilder som kan kopplas till mig, just NU och de känslor ja knenr/ha inom mig just nu!
Gonatt allesammans :)
 
 
 

.........

publicerat i Allmänt;
Varför har man alltid så lite pengar kvar i början av månaden ?! =P ....
*hatar*
grrrrrrrrrrr

Ändra vanor!

publicerat i Allmänt;
Vanans makt är stor,heter det. Å visst är det sant.  Men de är lika sant att det går och ändra på vanor, jha tom att byta livsstil. De låter alltid stort och kanske svårt men som egen person har jag nog blitt mer och mer optimistiskt till det, med åren. Runt omkring mig,överallt ser jag hur kvinnor och män lyckats bryta vanans makt på väg mot en bättre livsstil, och vem är bättre på o göra de, än vi själva?! En ny livsstil som ger mer livskvalitet. En livsstil som fungerar såväl som varden som varar till fest-en som varar livet ut!
 
Så, ....hur vill JAG börjat?!
 
Sätta upp rimliga mål: Se ett rimligt mål som ja tror ja kan fullfölja, tex långsiktig viktminskning och "sluta röka".
 
Låta de ta tid: INget görs på några veckor och ja ha lärt mig att hetsbanta el snabb bantning ger korta resultat. Snabb viktminskning ger snabba resulat men sedan när man "sluta" så blir de jo-jo bantning och man går upp liak mkt igen. Därför sikta in sig på en metod som passar och låt de ta tid. 
Tallriks modellen ger snabba resultat visar studier och även rut omkring ,bland vänner  ha man sett resultat och bestående resultat dessutom. Gäller å ha tålamod bara! (allt kanske inte sker så snabbt som man egentligen vill/önskar)
 
"Det tar tid att ändra vanor.Låt de ta tid. Då är chansen större att den positiva förändringen består"
 
Belöna mig själv: Belöna sig själv me nå fint.Köp nå fint el sliknande när man ser att de går åt rätt håll så blir motivationen större!
 
Stegräknare /motion: Inskaffat mig en stegräknare och den ger mer motivation att uppnå sina "steg" och då minskar kalorierna. Motionera,men iställe för att gå ut stort och säga en promenad varje dag på 30 min så kanske man börjar med rask promenad 15 min och ökar. Själv får de bli att man ställer sig på crosstrainern i fortsättningen och "springer" 15 min. Därefter när man kommit igång börjar man med ett el två pass/veckan på gymmet! SE, ännu ett mål!
 
Har mina hjälpmetoder och ja vill tacka alla inblandade som får mig till detta, som fått mig inse att de bara är en själv som kan gö nåt åt de. Så hej då til hetsbantning och snabba metoder så som cambridge, diet på soppor och shakar osv osv. Ät rätt-lite och ofta+god fysik/motion! :)
 
Förståelse och motivation är goda grunder. Men idag är vi många stressade och lider av spänningshuvudvärk, sömnsvårigheter, magbesvär mm-depression och ångest kan komma. Vi kan förebygga genom god fysik och positiv inställning och viljan till att förändra allt detta! Så va vänta vi på?!
Jag ha själv länge blundat för detta för att ena stunden vilja peppa och komma igång å för att andra sekunden sörja och deppa ihop över hur man ser ut osv-men ja ha insett ett och annat så därför är man, just nu, så "taggad" till å sätta igång! Och ja ska och de gäller bara att man håller de uppe, håller motivationen uppe och frtsätter tills man nått sitt ..mål!
 
                                                Andra kan-då kan jag med!! :)
 
 
 
               
 

Varför.....

publicerat i Allmänt;
Vad ja än säger här i världen. Vad jag än gör. Vad ja än försöker med. Vad jag än försöker visa........ så blir allt fel. Jag ha problem med att lägga fram orden och meningarna så som ja menar dom. Jag ha problmen med att stå för saknaden. Ja ha problem när ja inte inser själv mina fel. Jag vänder och vrider precis som om de vore nåt. jag inser inte själv el så vill jag väl inte inse-ja vill inse och ja lever kvar mkt i de "gamla"- varför?
Brist på "hjälp"? Brist på närhet? För låg självkänsla/självförtroende? Återkommande Panikångest? Allt för att förebygga depression igen? VAD??
 
Ni ska veta de att deN enda stunden på dagen el under veckorna mm-när ja mår topp/mår bäst/mår som vanligt...de är när ja vaknar o myser med min son, vi klär på oss och går till dagis och jobbet! Just det : JOBBET!
Jag mår så bra där med alla kolleger och mina arbetsuppgifter. Ja känner mig behövd. Jag känner mig närvarande. Jag känner mig viktig. Jag känner igen mig. Jag är jag-jag är Petra!
Dom som ej varit där el ej suttit i min sits kan inte ens föreställa sig hur de känns att ena stunden känna sig så ratad, så oviktig-därav att ja kanske strävar efter de ja haft och inte va ja KAN få?! Därför man vill känna den "gamla" tryggheten när man kommer hem från jobbet el nåt?! För på dagarna, på jobbet som sagt-då är jag mig!
Då är allt annat klaschey/obrytt-bortblåst.
Rädsla oxå kan de vara-att man blir lovad "hjälp", närhet" men man upplever den inte stark nog i början.
Man känner sig i vägen med sina ord,prat och bördor-man går i sin egna bubbla o ...faller tillbaka..!
Rädd för att ge sig ut o knyta kontakter, rädd för vad morgondagen ska visa-varför vänta på nå oväntat när man kan ha de som man allti haft de säger många?! Ja tänker: gör de som faller dig in, från dag till dag.
Ja menar..blir de minsta lilla rubbning i min vardga- tex, äter oregelbundet igen, ingen peppning till träning, inga promenader, dålig ekonomi, dvs man kan ej gö nåt me sin son mm-då brister allt för mig, nåt säger eller ger mig en magkänsla o då styrs ja av den...då söker ja mig oftast till tryggare händer, där ja vet att ja kanske mår bra för strunden och där ja glömmer alla bekymmer för stunden...??!! va vet ja??! förr va de enkalre..då kunde man , vid sånna hä tillfällen, oftats, bara dra nånstans o "dra i sig"-glömma bekymmer o gömma om man sa fel ord el skrev fel, menade fel osv..man brydde sig ej på samma sätt-men ja säger de igen- jag ha en son, ja ha Lucas o tänka på och ja faller ej tillbaka!!!!!! Så pass stark hoppas jag att ja åtminstone är!?! Tveksam ibland..
Ett annat steg är att gå o parat med non och de gör ja..men man törs inte ens säga de för att man tänker så lågt om sig själv då=/
 
Jaja....ha fått skriva ur mig lite nu iaf... Är mer i vägen och mer en börda för vissa så ja tänker släppa dom o låta dom fokusera o må bra-de förtjänar dom <3
Är inte bra om ja är som ja är-då ja tynger ner och gör allt värre för dom! Förlorara allt...........sakta...å de är bara mitt egna fel, tydligen.
Därför sakar ja sakta efter och släpper, säger: återkommer väl när ja e "frisk" och hoppas på en förlåtelse än en gång?! el ja, förlåtelse o förlåtelse?!- ha inget o be om ursäkt för, för de är inget-bara mina hjävla hjärtspöken el va man kan kalla de/-ALLT!?!
 
oVER & OUT FÖ EN STund! 
 
xox
 
 

Ta dig en rejäl funderare...de ha ja gjort =P

publicerat i Allmänt;

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

 

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott.

 

Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Det handlar om att leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Tiden går. Gör det bästa av dagen idag!

 

För att förstå värdet av ett ÅR, fråga en student som missade examen. 
För att förstå värdet av en MÅNAD, fråga en mor som fött ett barn för tidigt. 
För att förstå värdet av en VECKA, fråga redaktören på en veckotidning. 
För att förstå värdet av en TIMME, fråga de nyförälskade som väntar på att träffas. För att förstå värdet av en MINUT, fråga han som kom för sent till flyget. För att förstå värdet av en SEKUND, fråga han som precis lyckats undkomma en bilolycka. För att förstå värdet av en MILLISEKUND, fråga han som kom tvåa i OS.

 

Vi människor av i dag är oerhört splittrade, vi ska göra flera saker samtidigt och har uppenbara svårigheter att koncentrera oss. En indisk vis man liknade den västerländska människans tanke vid en berusad apa, som är biten i benet av en skorpion och besatt av en djävul. Du som läser detta kan själv kontrollera din förmåga att vara närvarande här och nu, genom att sätta dig till rätta, blunda och tyst upprepa ordet lugn inom dig i ca fem minuter. Förmodligen börjar du efter några sekunder tänka på t ex vad du ska äta till middag. Det är något som är fel medatt det är tankarna som styr oss och inte tvärtom.

....

publicerat i Allmänt;

Mår du illa då du ser andra människors framgång? Sliter det i din själ då grannens gräs är grönare än ditt? Får du lust att lägga krokben för din nästa, då hon/ han lyckas med något som du själv har misslyckats med? Talar du illa om dem som har det som du vill ha, men som du upplever är ett berg för svårt att bestiga för din del?

 

 

Sitter du för dig själv och kritiserar omvärlden, för de idiotiska saker dom företar sig? Tycker du att du själv är felfri och kan mycket bättre än de andra, trots att du i ditt inre känner dig mindre värd?

Ja, om du instämmer i dessa frågor, lider du av avundsjuka. Inte så konstigt med jantelagen som en del av det svenska samhället. Jantelagen är ju en produkt av människans svårigheter, att hantera andras framgång och man vill för allt i världen inte se andra lyckas framför sig själv.

Därför försöker jantelagen hålla alla "lagom" så att ingen ska behöva möta detta hemska, att andra har större framgång än en själv. Om någon lever över jantelagen blommar avundsjukan ut och man kan bli desperat i sina försök, att hålla andra tillbaka i sina strävanden och vill med alla medel, lägga hinder i vägen för deras framgång.

 

 

 

 

De känns bra.... :)

publicerat i

Ska man döma andra och deras vardag så inser man att man har de bra! En underbar son, underbart jobb, underbara syskon och ett ganska bra liv faktiskt! Men var dag blir man dock ändå påmind om nåt! Men de tar inte lika hårt längre- ja ha fått pratat å insett att ja lä tänka på mig själv å sonen och de är främst på honom ja tänker numera å de betyde att ja gör som ja vill å de som känns rätt numera- med allt/gällande allt! No turning back men ändå tillbaka blick så att säga.. Hmm ja,kan tolkas som man vill men ja vet va ja står å tänker göra- de som ej kan hantera de behöver inte ens finnas "där"!
Än en gång är ja tacksam för allt å de som varit- de ha tagit mig uppåt, fått mig inse mm! Folk som gräver ner sig å använder en som "stöttare" el någon dom tror dom man bolla med.., ta en extra titt å granska situationen och fråga er frågan om de är så smart?! Hmm ja, va säger man ! Ja lever mitt liv så "let me be"... ;)

2012-08-11

publicerat i Allmänt;
Hej hopp allesammans.
Här ligger jag och har de lungt o skönt!
Är nere i Österbybruk hos syrran. Vi firar Pierre oxå som fått körkortet, Pillan är nere på byn å ränner då de är eldfesten:)
Vi "äldre" vart lite sega/trötta efter att vi badat tunna o käkat gott...hmm,de kan va så iblaand (el så börjar ålderna ta ut sin rätt)
 
Mor o far sitter ute på ön och ha de skönt-dom blir där en vecka nu. Själv åker vi hem imån, hem till mitt lillhjärta och hem till en ny vecka med jobb och div...kan va skönt de med, med lite rutin mm...
men de är jävligt skönt med helg oxå =P
Ja är rätt "tom" just nu när det gäller skrivandet, ja vet ej va ja kan skriva el prata om..för de är ganska "stabilt och lungt", runt omkring numera..men men, de dimper väl allti ner nåt!:)
brukar va så-allti är de nåt!
 
nu ska ja krypa ner, så ja skriver mer när ja e hemma!
Hej hopp allesammsn <3
 
 

Friday...Im in love!

publicerat i Allmänt;
Hej hopp allesammans..
äntligen fredag och idag bär de av ner mot Östeerby. Jag å Malinutta ska åka dit, bada tunna, dricka vin, gå på eldfesten å bara vara!!
En vecka ha gått så fort. Jobbat, lämnat/hämtat på dagis, tv/film mys hela dagarna ut i ända-vipps säger de sen är de redan fredag!
Ja ha börjat promenera oxå, minimun 45 min om dagen å e inne på 3e dagen-de kändes imorsse, i rumpa å ben! Tänkte:de måste va från promenaderna!? Hoppas kan man ju göra-att de gö nå verkan :)
Lill hjärtat är me pappa i helgen-dom ska mysa me kusinerna idag hörde ja sen ut me "racer båten" :)
*saknar*
Helgen gå fort så komme man hem snart igen-samt att de behövs kanske kommas iväg lite-tänka på allt som varit o ge allt en kickstart på nytt!! Måstes.....
 
skriver mer igen, sitte på jobbe och ska avsluta allt här nu..
hej hopp allesammans //P

Glatt besked :)

publicerat i Allmänt;

Idag fick ja bekräftat att ja ha anställning året ut !! Whieehoo!! Sen gällande år 2013 så ser de lovande ut/ så som de fortlöpt nu så att säga! Då de är anställning , halvårsvis inom landsting som ja fatta de?! Har ett jobb iaf och ett jobb som ja stormtrivs med!! Jobbet och den chans ja fick, bara så där, ha hjälpt mig så mkt mer än ja själv kan ana ! Är så evigt tacksam alla inblandade <3 . Alla är guld värda oxå för den delen/- underbara människor allihopa!! Samma veva så fick ja "semester" oxå av kollegerna om ja nu ville och de vill ja så klart- då ja planerar en utomlandstripp med lillhjärtat! Har kikat på Tunisien igen el ev Grekland:) något man ser fram emot... Hoppas som sagt att man få bra tillbaka på skatten så man kan ta en sista minuten, eventuellt!! Återkommer imån! Hej hopp :)

2012-08-07

publicerat i Allmänt;

Go kväll allesammans :) Ännu en dag ha gått av denna vecka! Igår vart de filmmys :) med hjärtat och bara avslappning! Lucas va tillbaka på sitt vanliga dagis och han ha nog längtat- han släppte mig utan protest och gick me sin "favvo" fröken, sen när ja hämta honom så lekte han för fullt med sina kompisar- allt flyter på bra på den fronten och de glädjer mig så mkt!! Idag hämta ja honom som vanligt och han ville inte hem- också en positiv inställning. :) Nu kan man lämna å hämta utan problem och han ha kommit in så bra me dom rutinerna ! Film kväll idag med och sen la vi oss och berätta spökhistorier- han älskar de så *hihi* Mamma (mormor) kom föbi precis när han somna så jag och mammsen tog ett parti kort och nu har även ja krupit ner- bredvid hjärtat som vanligt :) Imån vankas ännu en jobbdag/ ja stänger imån så mormor hämtar hjärtat - sen få vi se va resterande dag/timmar har att bjuda på!?! Nästa vecka kör ja igång med träningen- målet är minst 3 dagar i veckan och de ska ja nog kunna hålla på! Viljan finns då iaf :) -10 kg är nu målet !!! (till å börja med) ... Hej hopp så länge!! Natti natti allesammans :)

What à wonderful....time :)

publicerat i Allmänt;

Hej hopp alla där ute! Idag har vi varit i säterdalen med Sandra och Lova och haft riktigt kuligt å mysigt! Lekte i parken, kolla på djuren å åt gott :) sen åkte vi till Mellsta å bada lite- lika kallt idag men barna simma runt å hade kul! Så här på kvällskvisten så åt vi gott å spela spel-jag & Lucas och nu sover hjärtat och ja ska glo lite på tv innan ja lägger mig. Imorgon väntas jobb å ännu en vecka med Goa arbetskamrater :) Ha de gott allesammans!!

...........

publicerat i Allmänt;
                                                      
        
 

What dosn't kill ya Makes you Stronger....

publicerat i Allmänt;
För det första så vet ja inte riktigt om de uttrycket stämmer- innerst inne och sinom tid så stämmer det nog..
Just nu känns de jobbigt, en hel dag ha gått och som vanligt (på kvällarna) så kommer "känslorna".. hur mycket mer ska jag tillåta? Hur länge ska man orka? Änt de bara och INSE ?! Hmm ja, finner snart inga ord och jag ska inte sitta här och skriva/beklaga mina känslor men samtidigt vet ja inte vart ja kan beklaga mig el prata "ut" om känslorna el känslan ja besitter-lättare här där ingen kan se el "döma" en, kanske?!
 
Men men, ja biter ihop och tar mig igenom! <3
 
Vad har hänt annars idag då? Jo igår spelade vi kort och drack ett glas vin som sagt. Imorse när vi vaknade så begav vi oss till mellsta, hem till mor och far. Där lekte vi och hade mys hela dagen. Lucas lekte med Lova (min kusins barn-vet ej va dom blir då *hih*), sen va vi upp till mellsta campingen och kika på djuren, åt glass, sen bestämde sig lucas fö att bada i polen - men de va kaalllt! Minigolf hann vi oxå med :)
Sen begav vi oss hem- på kvällen följde mormor med hem och va barnakt non timma så mamma fick gå till grannen en stund å "snacka" lite. Syster yster va oxå med <3
 
*Tack för att ni finns*
 
Nu sitter ja hemma, mamma ha åkt och ja lääntar till att få krypa ner bredvid min skatt och sussa. Längatr till mårnarna då han väcker en försiktigt och frågar: Mamma, kan vi mysa? och så kryper han in under täcket å där ligger vi å ha de mysigt! Man vill inte att dom stunderna ska försvinna-han gör mig så glad och starkt så de gå ej o beskriva!
Jag ska nog dra mitt strå till sacken nu och tänka på refrengen så återkommer ja igen...!
 
Ja vill bara passa på och tacka alla, verkligen alla, som finns här vid min sida just nu och dom som alltid funnits där-de betyder mkt och tillsammasn med kan ja se "de positiva ur allt" !
Älskar er verkligen ! Tack !
 
/ P
 

2012-08-04

publicerat i Allmänt;

Vakna till en tung dag, mkt jobbiga känslor och tankar .... Men man lä väl ta sig uppåt och klara av denna dag oxå, som med alla andra dagar! Igår hade vi vinkväll å kortspel- syster, mamma och underbara moster! De va riktigt kul- man fick slappna av och lägga tankarna på annat än en massa "drama"-känslor. Är så less på att känna som ja för för en individ - inte värd de! Inte värd alla lögner å svek å att man aldrig kunna sett de så mkt tidigare å vid dessa tillfällen vågat vara så stark så man insåg redan då!!!! Men nej, nej- love makes u blind, som dom säger!!! Och som ja sagt förr och säger igen: man måste nå botten för att nå toppen igen! Nu vakna resterande av gästerna så man ska väl ta sig upp och va "social" - jag få sätta mig ikväll igen! :) Ha en bra dag allesammans! Sköt om er!

Lucas

publicerat i Allmänt, Lucas;
Lucas är mitt allt. Lucas är min klippa. 
Lucas får min vardag att gå runt. Lucas är den som får mig andas och klara av allt i livet.
Han rycker upp mig när jag är som sämst, han rycker upp mig när jag är låg, han får mig jämt skratta och le när dagarna känns jobbiga. Han är en solstråle som får ens leende bli bredare och bredare. 
Trots att de varit som de varit så går de ingen nöd på oss för vi har varandra! Tillsammans har vi blivit starka och ger livet en mening. Mitt liv ha fått en stor mening gentemot Lucas och min skyldighet som mamma är att ge samma tillbaka till honom...
Jag älskar dig Lucas-mer än nånting annat. Den kärleken, som en mor har till sitt barn går inte å beskriva-de är en oändlig kärlek som aldrig vissnar el dör....
 
Älskar dig...
 
                                 

Välkommen hit !

publicerat i Allmänt;
Denna blogg kommer handla om/-beskriva allt från känslor, familjen/vänskap, kärleken till en son, passionen för resor,inredning mm, till längtan och resan tillbaka "uppåt" ! 
 
 


"Den enda som hindrar dig från att uppfylla en dröm-är du!"